Probiyotik Açısından Zengin Hastalıklarla Mücadele Eden Lezzet: Muradiye Çorbası Tarifi – Son Dakika Gurme Haberleri
Muradiye çorbası Osmanlı mutfağından miras kalan lezzetlerden biridir. Bu çorba özellikle kış aylarında sofralara lezzet ve şifa getiriyor. Yoğun kıvamı, besleyici içeriği ve eşsiz aromasıyla her damak tadına hitap ediyor. İş yerinde, Muradiye çorbası tarifi adım adım…
MURADİYE ÇORBASI TARİFİ
Malzemeler
Ana malzemeler:
1 su bardağı haşlanmış tavuk eti (kıyılmış)
1 çay bardağı pirinç
1 litre tavuk suyu
1 bardak yoğurt
2 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
Doldurma için:
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı nane
MURADİYE ÇORBASI HAZIRLANIŞI
Tavuk etini haşlayıp kıyın.
Elde ettiğiniz tavuk suyunu bir tencereye dökün.
Yıkanmış pirinci ekleyip pirinçler yumuşayıncaya kadar kaynatın.
Yoğurt, un ve yumurta sarısını bir kapta karıştırın.
Hazırladığınız karışıma bir kaç kepçe kaynayan tavuk suyundan ekleyip karışımı ısıtın.
Bu işlem turşunun pıhtılaşmasını önler. Isıtılmış turşuyu yavaş yavaş kaynayan tencereye ekleyin ve karıştırarak pişirmeye devam edin.
Çorbanın kıvamını kontrol edin, gerekirse biraz sıcak su ekleyebilirsiniz.
Tereyağını bir tavada eritip pul biberi ve naneyi ekleyin.
Bu aromatik sosu Muradiye çorbasının üzerine dökerek servis yapın.
Çorba sıcak meze olarak servis edilebilir.
Lezzeti taze limon dilimleri ve krutonlarla tamamlayabilirsiniz.
Muradiye çorbası sıcak meze olarak servis edilebilir.
Lezzeti taze limon dilimleri ve krutonlarla tamamlayabilirsiniz.
Afiyet olsun!