Makarna tutkunlarına özel tarif: Ispanaklı ve Mantarlı Makarna!
Lezzetli bir tarifle mantarın doyurucu dokusunu hissettiren, sağlıklı ve besleyici ıspanakla tatlandırılmış bir makarna deneyimi yaşayacaksınız. Pratik ve lezzetli bu tarif, mutfakta daha fazla vakit geçirmek istemeyenler için ideal. İster hızlı bir akşam yemeği, ister akşam yemeğine şık bir başlangıç olsun, bu makarna tarifi her damak zevkine hitap ediyor…
MALZEMELER
300 gram eş
2 su bardağı taze ıspanak
200 gram mantar
1 soğan
2 diş sarımsak
1 su bardağı rendelenmiş mozarella
1 su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
2 bardak süt
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
tuz
karabiber
fesleğen veya kekik
İMALAT:
Fırın 180 dereceye ayarlanmıştır.
Makarnayı tuzlu suda paketin üzerinde belirtilen süre kadar haşlayın.
Tereyağını bir tavada eritin. Doğranmış soğanı ekleyip yumuşayana kadar kavurun.
Sarımsakları ekleyip kokusu kayboluncaya kadar kavurmaya devam edin.
Mantarları ekleyip suyunu salana kadar kavurun.
Doğranmış ıspanakları ekleyip kavurmaya devam edin. Ispanaklar biraz yumuşayınca ocaktan alın.
Ayrı bir tencerede un kavrulduktan sonra süt ilave edilerek karıştırılır. Karışım koyu bir kıvam alana kadar karıştırarak pişirin.
Tuz ve karabiberi ekledikten sonra rendelenmiş mozzarella ve kaşar peynirini ekleyip eritin.
Haşlanmış makarnayı ve sotelenmiş mantar ve ıspanak karışımını ekleyip karıştırın.
Hazırlanan karışım pişirme kabına konulur ve üzerine rendelenmiş parmesan serpilir.
Makarnayı önceden ısıtılmış fırında yüzeyi altın rengi olana kadar pişirin.